Blog

Πλωτό Café-Bar Αργώ: Μία Βουτιά στην Ελληνική Μυθολογία!

Πλωτό Café-Bar Αργώ: Μία Βουτιά στην Ελληνική Μυθολογία!
Share it

Οι Αργοναύτες κωπηλατούν με μανία σηκώνοντας το καράβι και κάνοντάς το να επελαύνει στο θαλασσινό νερό που κάνει χώρο σεβόμενο τον ιερό σκοπό τους. Μία μορφή αγέρωχη δίνει εντολές, με μάτια ίσια μπροστά. Ξέρει καλά γιατί οργάνωσε αυτή την εκστρατεία. Είναι ο Ιάσονας. Το καράβι που πατάς είναι η Αργώ, κατασκευασμένη ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Γύρω σου βλέπεις ασπίδες, δόρατα. Άντρες εκστομίζουν πολεμικές ιαχές. Το χρυσόμαλλο δέρας. Αυτό θέλουν. Για αυτό συζητάνε όλοι.

argw-21.jpg

Μία τέτοια σκηνή αλλά και άλλες παρόμοιες ζωντανεύουν καθημερινά στο πλωτό Café Bar «Αργώ» που δεσπόζει επιβλητικό από το 2004 αδιαλείπτως στην Παραλία Λευκού Πύργου, πίσω από το Βασιλικό Θέατρο και έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης.

argw-1.jpg

Μία βόλτα με το «Αργώ» αποτελεί κάθε φορά και μία βουτιά στην καρδιά της ελληνικής μυθολογίας. Κουπιά, σκοινιά, ασπίδες, δόρατα και αλυσίδες που μπλέκονται μεταξύ τους δένουν αρμονικά με τα υλικά της διακόσμησης, όπως το ξύλο, η πέτρα, το σίδερο, αλλά και ζωγραφιές εμπνευσμένες από το πλοίο της Αργοναυτικής Εκστρατείας που ναυπήγησε ο Ιάσονας από την Ιωλκό προς την Κολχίδα.

Η ιστορία

Το πιο φημισμένο «καραβάκι» της Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε στο Ναυπηγείο Χωματά στη Θεσσαλονίκη. Παραδόθηκε στο κοινό της πόλης το 2004, έχοντας από τότε συνεχή παρουσία για 15 χρόνια στην παραλία και κάνοντας τους Θεσσαλονικείς να μιλάνε για την ιδιαίτερη αισθητική του και τις εν πλω στιγμές διασκέδασης που έχουν περάσει πάνω του.

argw-4.jpg

Η έμπνευση και το όραμα του ιδιοκτήτη της «Αργούς» ήταν ένα πιστό αντίγραφο του μυθικού πλοίου, αλλά με τη δυνατότητα να περνάει κάποιος εκεί όμορφες στιγμές χαλάρωσης, κάνοντας τη βόλτα του στα νερά του Θερμαΐκού με θέα τα φώτα της πόλης. Η αλήθεια είναι ότι η… original Αργώ δεν είχε δεύτερο κατάστρωμα και μπαρ, αλλά αυτά είναι και τα μόνα που διαφέρουν, καθώς η πλώρη, η πρύμνη, τα κουπιά, το σχήμα της, είναι όλα σε πιστή απεικόνιση.

argw-2.jpg

Είναι το μοναδικό πλωτό Café-Bar που προβάλλει με τόσο πιστό τρόπο την αρχαία ελληνική μυθολογία και σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις την καλοκαιρινή σου βόλτα με την παρέα σου και τον καφέ ή το ποτό της επιλογής σου.

Πάμε μία βόλτα με το καραβάκι;

Παφλασμός κυμάτων. Ένας δροσερός αέρας που κουβαλάει μέσα του καλοκαίρι σε διαπερνά και σε γυρνάει σε πύργους από άμμο, καταμετρημένα μπάνια και παγωτά, μακροβούτια, αλμυροφάγωτα νεκταρίνια και ήλιο να φωτίζει τα παιδικάτα που δεν θα μεγάλωναν ποτέ.

argw-24.jpg

Είναι πάντα όμορφο να βρίσκεσαι σε ένα μέρος που σου γεννάει παιδικές αναμνήσεις. Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, η «Αργώ» αποτελεί τη σταθερή «πύλη» απόδρασης από το βάρος του αστικού τοπίου. Στέκει πάντα εκεί και σε περιμένει να σου χαρίσει το πιο εύκολο και προσβάσιμο «φεύγα».

Ιδανική επιλογή για πρωινή κουβεντούλα, δροσερή πρόταση για μεσημεριανή απόδραση και must έξοδος για βραδινή διασκέδαση, με φόντο τα φώτα της πόλης.

argo-photo-4.jpg

Κάθε μία ώρα το Αργώ «αφήνει» την παραλία και για 30 λεπτά ταξιδεύει στον Θερμαϊκό. Ξεκινάει από το τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, φτάνει μέχρι το «Kitchen Bar» και επιστρέφει πλέοντας παραλιακά.

Όλες τις ώρες τις ημέρας μπορείς να γευτείς φρεσκοαλεσμένο καφέ, δροσερούς χυμούς, βαρελίσια μπύρα, εξαιρετική ποικιλία σε ποτά, καθώς και ευφάνταστα cocktails. Στα decks του… καταστρώματος βρίσκονται πολύ συχνά γνωστοί djs, γεμίζοντας το καράβι με pop, rock και lounge ήχους. Παράλληλα, διοργανώνονται events και πάρτι, που φέρνουν την καλοκαιρινή διασκέδαση πάνω στα κύματα του Θερμαϊκού!

«Πάμε μία βόλτα με το καραβάκι;» σημαίνει πάμε στο πλωτό Café Bar «Αργώ»!

Μπες τώρα στο GoldMall.gr και βρες την προσφορά με 50% Έκπτωση για βόλτα στον Θερμαϊκό με το πλωτό Café Bar «Αργώ», με Café ή Ροφήματα ή Βαρελίσιες Τσέχικες Μπύρες Konrad 300ml ή Κρασί ή Ποτά ή Cocktails!

Περισσότερα Νέα...

Fuji Sushi Bar: -36% για Ασιατικό Γεύμα με Delivery-Take Away!

Το «Ασχημόπαπο» στη Θεσσαλονίκη: Βρες εισιτήριο με 7,50€!