Blog

3ήμερο Καθαράς Δευτέρας με Μαγευτικό Ταξίδι στο Βουκουρέστι!

3ήμερο Καθαράς Δευτέρας με Μαγευτικό Ταξίδι στο Βουκουρέστι!
Share it

Ξέρω ότι δεν έχεις ήδη από την 1η Ιανουαρίου σημειώσει όλα τα 3ήμερα και τις αργίες του 2019 (Not).

Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να στα θυμίζω. Παραδείγματος χάριν, σιγά μην ξέρεις πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα.

Ε λοιπόν πέφτει Δευτέρα! Είχε να πέσει Δευτέρα από το 1782! Το ήξερες αυτό;

Ναι, οκ, δεν τραβάει αυτό. 11 Μαρτίου πέφτει.

Τι καλύτερο λοιπόν να πάρεις τον/την σύντροφό σου ή την παρέα σου και να πας ένα ταξιδάκι; Δεν έχεις τίποτα από τα δύο; Κλείσε το tab! Όχι ντάξει, πάνε και γνώρισε εκεί ανθρώπους. Και μάλιστα όχι όποιους κι όποιους! Γνώρισε Ρουμάνους και Ρουμάνες! Τα καλύτερα παιδιά! (?!?)

voukouresti-27.jpg

Βουκουρέστι λοιπόν. Εκεί είναι ο προορισμός. Κοντινός, οικονομικός, ασύλληπτα όμορφος.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί αποκαλείται το «Παρίσι των Βαλκανίων»; Κάποιοι δεν ξέρουν ότι αποκαλείται έτσι. Κάποιοι άλλοι τρώνε μπάμιες. Σε όποια από τις τρεις κατηγορίες κι αν ανήκεις, αν επισκεφτείς το Βουκουρέστι θα καταλάβεις γιατί είναι το «μικρό Παρίσι». Μία επίσκεψη στο Βουκουρέστι είναι μία συναρπαστική εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό!

voukouresti-7.jpg

Το Βουκουρέστι διακρίνεται για την πλούσια ιστορία του, τη σπουδαία αρχιτεκτονική αισθητική του, με βυζαντινά κτήρια και εκκλησίες, γραφικά δρομάκια και εντυπωσιακά πάρκα.

Μία πόλη που ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, που βρήκε έναν νέο, σύγχρονο βηματισμό και κοιτά μπροστά στη νέα της εποχή, προσπαθώντας να αγκαλιάσει όλα τα πολύμορφα κομμάτια της.

Ιστορία

Το Βουκουρέστι αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφα το 1459. Έγινε πρωτεύουσα της Ρουμανίας το 1862 και είναι το κέντρο των μέσων ενημέρωσης, του πολιτισμού και της τέχνης της Ρουμανίας.

voukouresti-5.jpg

Από τμήμα της πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, την Πρώιμη Ανάπτυξη, τους Φαναριώτες, τον Κόμη Δράκουλα, τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους, την κομμουνιστική περίοδο και τον Τσαουσέσκου, μέχρι και τη σύγχρονη περίοδο άνθησης, το παζλ που συνθέτει το Βουκουρέστι είναι ένα πολύμορφο μωσαϊκό, μία άκρως ενδιαφέρουσα βουτιά στην ιστορία των Βαλκανίων.

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική της είναι ένα μείγμα νεοκλασικής, μεσοπολεμικής (Μπάουχαους και αρ ντεκό), κομμουνιστικής περιόδου και σύγχρονης.

Στο κέντρο της πόλης έχει διατηρηθεί αρχιτεκτονική του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, ιδιαίτερα του μεσοπόλεμου, που συχνά θεωρείται η "χρυσή εποχή" της αρχιτεκτονικής του Βουκουρεστίου.

bucharest6.jpg

Το μεγαλύτερο μέρος της αρχιτεκτονικής του Βουκουρεστίου αποτελείται από κτίρια που κατασκευάσθηκαν κατά την Κομμουνιστική περίοδο αντικαθιστώντας την ιστορική αρχιτεκτονική με πυκνοκατοικούμενες πολυκατοικίες.

Μετά την πτώση του Κομμουνισμού το 1989 αρκετά κτίρια της Κομμουνιστικής περιόδου έχουν ανακαινιστεί, εκσυγχρονιστεί και χρησιμοποιούνται για άλλες χρήσεις. Το καλύτερο ίσως παράδειγμα είναι η μετατροπή απαρχαιωμένων συγκροτημάτων λιανικής πώλησης σε μολ και εμπορικά κέντρα.

Το Φάντασμα του Κόμη Δράκουλα

Η ανακτορική κατοικία των πριγκίπων της Βλαχίας, ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ για την ιστορία του Κόμη Δράκουλα και την ταινία του Dracula (1992).

bucharest4-eBu5N.jpg

Κατά κόσμον γνωστός ως «Βλαντ ο Παλουκωτής» λόγω των απάνθρωπων μεθόδων που χρησιμοποιούσε στους αιχμαλώτους του. Συνολικά, εκτιμάται ότι σκότωσε περίπου 80.000 ανθρώπους με διάφορα μέσα. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 20.000 ανθρώπους που παλουκώθηκαν και στήθηκαν έξω από την πόλη της Ταργκοβίστα.

Το Old Court Museum παρουσιάζει κεραμικά και διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν ανάμεσα στα ερείπιά του.

Η νέα μορφή της Old Town

Η παλιά πόλη αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο σύγκρουσης αλλά και όμορφου συνδυασμού της νεωτερικότητας αλλά και της ιστορίας που η πόλη θέλει να ξεχάσει. Από τους ντόπιους αποκαλείται Centru Vechi ή Lipscani.

Μία βόλτα στους πεζόδρομους, τα δρομάκια που παρέμειναν ανέγγιχτα από την κατεδαφιστική μανία του Τσαουσέσκου, θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

bucharest5.jpg

Οι λιθόστρωτες λωρίδες κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί σε μία από τις πιο ζωντανές περιοχές νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη.

Όλα γύρω σφύζουν από ζωή και φασαρία, χάρη στα υπαίθρια café, τις pub και τα εστιατόρια.

Νυχτερινή Ζωή

Δεν υπάρχει κεντρική ζώνη νυχτερινής ζωής, με τα κέντρα διασκέδασης διεσπαρμένα σε όλη την πόλη, με πυρήνες στο Λίπτσανι και στο Ρέτζιε. Η πόλη διαθέτει μερικά από τα καλύτερα κλαμπ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

bucharest7.jpg

Φαγητό

Εκεί θα γευτείς μοναδικές γεύσεις, καθώς η ρουμάνικη κουζίνα είναι το αποτέλεσμα από ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών. Από Gourmet εστιατόρια μέχρι Μπιστρό, Gastropubs και στέκια για αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας προσφέρει επιλογές για φαγητό που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Είναι ένας πανέμορφος και οικονομικός προορισμός, λίγες ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη! Και η τιμή που μπορείς να βρεις παρακάτω είναι κυριολεκτικά η πιο χαμηλή από οπουδήποτε αλλού! Θα πεις «ουάου»! Ή και όχι.

Δες τη μοναδική προσφορά ΜΟΝΟ με 124€ για 2 Διανυκτερεύσεις και 159€ για 3 Διανυκτερεύσεις, για το 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας (8 ή 9 έως 11 Μαρτίου) στο Βουκουρέστι, σε 4 Αστέρων Ξενοδοχείο με Πρωινό και Μεταφορά από και προς Θεσσαλονίκη με Πολυτελές Πούλμαν, με το Δημοφιλές Ταξιδιωτικό Πρακτορείο «18-24 Travel»!

Περισσότερα Νέα...

VIP Chocolate: Το 100% Φυσικό Διεγερτικό για τον Άνδρα από 3,90€!

Απόλαυσε Τσουρέκι Θεσσαλονίκης από 2,90€!